
סוף סוף אנחנו רואים קצת נחת ממזג האוויר ואין ספק שהלב מתרחב בכל פעם שבחדשות מודיעים שכמה סנטימטרים של שלג נערמו בהר החרמון. למרות זאת, בשנים האחרונות ישראלים רבים כבר לא מחכים לפתיתים הלבנים בצפון הארץ ומזמינים חופשות סקי בכל רחבי אירופה. נכון שלא נעים לקלקל את השמחה אבל טיולים מהסוג הזה עלולים להיות מסוכנים ולכלול, בניגוד לתחזיות האופטימיות, תאונות סקי שונות ומשונות שעלולות לא רק לגרום לעוגמת נפש אלא לאובדן כסף רב. עו”ד המתמחה בדיני נזיקין, מביאה כאן כמה דגשים שאנחנו חייבים לחפש כשאנחנו מזמינים פוליסת ביטוח מיוחדת לפעילות אתגרית כמו סקי בחו”ל. הנה 4 שאלות קריטיות שאתם צריכים לברר מול סוכן הביטוח שלכם לפני שאתם רצים לקנות חליפת שלג:
שאלה: האם הפוליסה שלי מקיפה מספיק כדי לכסות אותי גם במקרה של פציעה קשה?
עיקר הכיסוי הביטוחי בפוליסה של פעילות אתגרית מתייחס להוצאות רפואיות מיידיות ודחופות בסמוך לאירוע התאונה כמו הוצאות אשפוז בבית חולים, העברה באמבולנס ממקום הפציעה לבית חולים, שכר רופאים ותשלום לבית החולים עבור טיפול רפואי, לרבות ניתוח. בממוצע רמת הכיסויים נעה בין 300,000 ל-500,000 דולר. עם זאת, כדאי לדעת שתמורת תוספת פרמיה של כמה דולרים ליום, ניתן להרחיב את סכומי הביטוח וכן לכלול הוצאות נוספות, כגון: איתור, חילוץ וחיפוש, הטסה באמבולנס אווירי לארץ, והמשך טיפול בישראל. מדובר בסכום קטן יחסית שנוסף לפרמיה אבל יכול לתת לכל מבוטח שקט נפשי גדול.
שאלה: האם אני מכוסה במקרה שתיגרם לי נכות תמידית בעקבות תאונת סקי?
לעיתים, עלולה פציעה קשה בתאונת סקי להותיר נכות ולפעמים, הנכות מתגלה רק בשלב מאוחר יותר, הרבה לאחר סיום הטיפול הרפואי. כדי לכסות את עצמנו במקרה כזה חשוב לדאוג מבעוד מועד לרכוש פוליסת תאונות אישיות או אובדן כושר עבודה, שאינה מחריגה פעילות גלישה. חשוב להסביר – בפוליסה רגילה קיים פיצוי זעום וסמלי בלבד, בגבולות של 10,000 – 15,000 דולר לנכות של 100% לצמיתות. עבור אחוזי נכות נמוכים יותר, סכום הפיצוי נמוך באופן יחסי. התוצאה עלולה להיות קשה, שכן גם אם עשית לעצמך ביטוח תאונות אישיות בסכום של מיליון שקל, הרי הפוליסה האישית ‘הרגילה’ שלך אינה מכסה, אלא אף מחריגה במפורש נכות מפציעות סקי. הפיתרון הוא לדאוג להרחבה של הפוליסה לנכות, גם כזו שנגרמת מתאונת ספורט לרבות סקי, גלישה וכדומה.
שאלה: איך אני יכולה להגן על עצמי מאובדן כושר עבודה במקרה של תאונת סקי?
חשוב לדעת – אין בפוליסה המיוחדת לסקי פיצוי כלשהו על אובדן כושר עבודה, ואם נגרם אובדן כושר עבודה, לא תוכלו להגיש תביעת אובדן כושר עבודה. למעשה ההפסד כולו שלך, שכן גם הפוליסה האישית שלך לאבדן כושר עבודה אינה כוללת כל פיצוי על אובדן כושר עבודה שנגרם כתוצאה מתאונת גלישה, אלא מתאונות ‘רגילות’ בלבד. לפיכך, למי שעוסק תדירות בסקי, מומלץ לרכוש פוליסת תאונות אישיות ואובדן כושר עבודה מיוחדות, ולוודא שהן אינן מחריגות פעולות ספורט חורף כמו סקי, או לבקש מסוכן הביטוח לדאוג לביטול ההחרגה.
שאלה: האם הפוליסה מגנה עלי מפני תביעות של גולשים אחרים?
חלק מתאונות הסקי באתרי הנופש נגרמות בשל פגיעת גולש בגולש אחר. אם הגולש הפוגע נהג ברשלנות ובחוסר אחריות, גם אם ללא כוונה להרע, למשל, נכנס למסלול שאינו מתאים לרמתו או שסטה מהוראות הבטיחות של האתר, ניתן לתבוע אותו אם הוא גרם לנזק, לרבות לתאונה. לכן יש לוודא, כי במסגרת הפוליסה קיים ביטוח צד שלישי כנגד תביעות כאלה, וכי ביטוח צד שלישי אכן כולל ביטוח אחריות כנגד תביעה של צד שלישי לנזקי גוף, שנגרמו לו עקב פגיעה רשלנית או בלתי מכוונת שלכם במהלך פעילות הסקי. חלק מהפוליסות אכן כוללות ביטוח כזה, אך הוא מוגבל לסכומים נמוכים יחסית. כדאי – בעיקר כשהביטוח הוא עבור ילדים שנוהגים להשתולל – לשים לב לנקודה החשובה הזאת.