עצות לנפגעי צה"ל המופיעים לפני ועדות רפואיות של משרד הביטחון

עורך דין משרד הביטחון

לפניכם 9 עצות שימושיות על מנת להתכונן להופעה בפני ועדה רפואית של משרד הביטחון:

(בסוף המאמר מחכה לכם עיצה באשר לשכירת שירותי עורך דין המתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון).

  • בזמן הבדיקה – רצוי לבוא עם מלווה שיכנס עם הנפגע / נכה.
  • במהלך ההופעה מול הועדה המתלונן עשוי להתרגש ולשכוח פרטים חשובים ולכן יש להכין למפרע את סדר הטענות שיושמעו מול הועדה הרפואית. טיפ קטן ומועיל כדי לוודא שלא שוכחים כלום: רצוי לסדר את הטענות מלמעלה למטה. זאת אומרת לעבור על הגוף מהראש עד הרגליים. כך קל יותר לזכור בדיוק מה צריך להגיד.
  • יש להיות מנומס ואדיב. גם אם נעשה לך עוול כזה או אחר, זכור שאנשי הועדה הרפואית של משרד הביטחון בסה"כ עושים את עבודתם, לכן שווה להיות נחמד אליהם.

    עורך דין משרד הביטחון

  • עוד לפני ההגעה לוועדה חשוב מאוד לרכז ולאגד את כל המסמכים הרפואיים המעידים על הטיפול לו זכיתם ועל חוות דעת הצוות הרפואי שטיפל בכם מרגע הפגיעה, ובעיקר פגיעה נפשית. לפני כניסתך אל הועדה הרפואית יש לוודא הימצאותם של המסמכים הרפואיים כולם ו/או עותקים של מסמכים אלו. זכור כי זמן הבדיקה מוגבל ומכיוון שכך לא כל מסמך שתביא יזכה להתייחסות מעמיקה. מכיוון שזה מצב העניינים הנתון, מומלץ לארגן ולסדר את החומר בצורה חכמה. מומלץ למשל להדגיש עם טוש צבעוני (מרקר) את חוות הדעת שיש לך מרופאים. כמו כן כדאי למקם מעל כל שאר המסמכים את המסמכים החשובים והקריטיים ביותר ובכלל זה: תוצאות אולטרה-סאונד, ממצאי בדיקות, MRI, EMG, תצלומי MRI, פענוח צילומי הרנטגן, וכן הלאה. כל אלו הם מסמכים שכדאי לשים בראש ערימת המסמכים, כיוון שתוצאות בדיקות רפואיות זה משהו שלוועדה יהיה קשה עד בלתי אפשרי להתכחש אליו.
  • עוד לפני ההופעה מול הועדה נדרש הנפגע להוסיף את חתימתו על הפרוטוקול. פעולה זו נועדה בכדי לקבל את אישורו של הנפגע כלפי הועדה הרפואית והסכמתו לעבור את הבדיקה. הנפגע יצטרך לחתום על הפרוטוקול שוב לאחר הבדיקה וזאת כאישור כי תלונות הנפגע נכללו בפרוטוקול בצורה נכונה. מומלץ לפני החתימה השנייה לוודא כי כל התלונות נרשמו במלואן. אם נשמטו פרטים חשובים יש לעמוד על ביצוע תיקונים בהתאם לנאמר במהלך ההופעה מול הועדה הרפואית.
  • מומלץ להיוועץ עם מומחה בוועדות רפואיות טרם כל פעולה.
  • רצוי כי הנפגע יאמר את דבריו בדרך ברורה כיוון שמשך הליך הועדה הרפואית הוא לא ארוך.
  • מומלץ כי לכל טענה בדבר הפגיעה יוצג תיעוד קליני המאשר את דברי הנפגע.
  • כדי לא לשכוח פרטים חשובים לאורך כל ההליך בוועדה הרפואית, כתוצאה מעייפות, התרגשות או שכחה – מומלץ שיהיה בכיס לכל אורך התהליך פתק המכיל רשימה מקוצרת לגבי כל הבדיקות, הטיפולים, הקשיים וכד'. עיון קצר בפתח יוכל לעזור רבות לזכור את עיקרי הדברים.

לסיום, מומלץ להשתמש בשירותים משפטיים מקצועיים המוצעים על ידי עורך דין משרד הביטחון המתמחה בתביעות משרד הביטחון אשר בכוחו ללוות, להדריך, לייעץ ולהנחות את המתלונן נפגע צה"ל כמו גם לייצגו לאורך התהליך המשפטי וזאת עד להכרה של משרד הביטחון בנכה כנכה צה"ל. ליווי משפטי זה כולל ייצוג משפטי בוועדה הרפואית של משרד הביטחון.